Poartă sigilată: UTA n-a primit gol în 2014. Huțan – „Mitrea și Bodea fac tot ce depinde de ei”

0
188

mitreaTrupa lui Roland Nagy și Sebastian Huțan e singura din Liga a IV-a care         n-a primit gol în cele trei etape jucate în 2014. Singura echipă care a rivalizat cu viceliderul e Crișul Chișineu-Criș, însă echipa lui Lucian Ciba a primit sâmbăta trecută primul gol al anului, în meciul cu Păulișul lui „Ole” Roșca. Crișul e, de altfel, ultima echipă care a marcat în poarta celor de la UTA, pe 30 noiembrie anul trecut, arădenii impunân-       du-se atunci în deplasare cu 2-1.
Pentru aceste prime trei jocuri ale anului, alb-roșiii l-au avut în poartă pe Alexandru Mitrea. Goalkeeper-ul a petrecut turul stagiunii în Ungaria, la Atletico Bekescsaba, gruparea înființată de Rolland Szabo și Cristi Sculici. Dacă în prima rundă, contra Șiriei, portarul care a debutat la seniori pentru Vladimirescu n-a avut de lucru, împotriva Sântanei a reușit o intervenție de efect la 0-0, când Giurgiu a scăpat singur cu el. Iar contra Gloriei, Mitrea       le-a oferit coechipierilor siguranța de care aveau nevoie.
„Şi-a făcut treaba, a avut intervenţii bune, e sigur pe el și se antrenează bine. La fel ca şi Bodea, există o concurenţă benefică între ei, iar eu, personal, sunt mulţumit de cum muncesc. Sigur, au în faţă jucători cu experienţă, ca Botiș și Varga, care ţin linia de fund”, a comentat Seba Huțan, care-i pregătește pe cei doi portari. UTA a stat bine la acest capitol și în prima parte a campionatului, când Bodea a fost titularul postului, primind doar 8 goluri, la fel ca și Gloria, la acea vreme.
Mitrea și Bodea sunt născuți în același an, 1993, primul pe 13 februarie, al doilea pe 22 iunie. „Am reluat campionatul cu Mitrea în poartă, Bodea a avut o problemă și a pierdut pregătirea. N-am ce să le reproșez, amândoi fac tot ce depinde de ei, iar cel mai în formă apără”, a punctat Huțan.
„Mai visam că joc”
Antrenorul cu portarii UTA-ei a fost nevoie să abandoneze fotbalul la numai 29 de ani, datorită accidentărilor. Huțan are în spate o carieră frumoasă, apărând pentru Romvest, UTA, Sheriff Tiraspol, Dinamo Moscova, FC Vaslui, Liberty Salonta, U Cluj și CSMS Iași. Apogeul l-a trăit cu cei de la Tiraspol, unde, în patru ani, a cucerit titlul, Cupa și Supercupa Moldovei.
Prima experiență în antrenorat a avut-o campionatul trecut, alături de Radu Anca (team-managerul noii UTA), la Frontiera Curtici, la scurt timp după ce lua dificila decizie să dea jos mănușile definitiv. „Chiar când m-am lăsat, visam şi noaptea că încă joc. Acum, nu. E rândul tinerilor. Eu am început de jos noul drum și îmi place mult ce fac, tot ce e legat de postul de portar. De mic am făcut asta, sunt atâţia ani… Sunt bucuros că am ajuns aici, că m-am alăturat acestui proiect. Sperăm să avansăm de la an la an”, a conchis Huțan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.