Dacă la final de săptămână, autoritățile anunțau că se lucrează intens la refacerea podeţului de pe drumul judeţean dintre Frumuşeni şi Aluniş, pentru ca circulația să fie reluată – lucrările au dat rezultate rapide. La câteva zile după distrugerea podețului de viitură, acesta a fost refăcut, chiar mai repede decât se estima. Starea vremii a fost favorabilă lucrărilor. Astfel, traficul se poate relua.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a estimeazat că întreaga porţiune va fi refăcută şi, implicit va fi practicabilă, până cel târziu luni, 6 august, 2018. Dar podețul a fost gata ceva mai repede.

Săptămâna trecută, inundațiile pe drumurile din satul Gura Văii, care aparțin din punct de vedere administrativ de comuna Pleșcuța au făcut ravagii. Au fost inundate străzi și gospodării din localitatea Frumușeni.

În urmă cu aproximativ o săptămînă și jumătate au fost inundații în localităţile afectate Brazii, Mădrigeşti, Buceava şi Iacobini. Au fost afectate gospodării, grădini, anexe, podețe, drumuri comunale și fântâni. De asemenea au fost afectați și trei kilometri de reţea apă potabilă în satul Mădrigeşti. Se evaluează pagubele și se vor trimite Guvernului solicitări pentru despăgubiri.

Recomandările redacției