deszapezireCăderile de ninsoare de ieri au scos maşinile de deszăpezire din baze, drumarii fiind nevoiţi să intervină în majoritatea zonelor din judeţ. Grosimea stratului de zăpadă a fost de 3 – 3,5 centimetri,  ajun­gând la şapte centimetri, din cauza vântului care a bătut cu putere.
Au existat însă zone în care zăpada s-a aşternut într-un strat de până la şapte centimetri, în zona carosabilului. Autorităţile spun că, de la orele dimineţii de ieri s-a intervenit pe toate sectoarele: Arad, Chişineu – Criş, Sebiş, Ineu şi Lipova. Ninsoarea s-a aşternut într-un strat mai gros în Podgoria Aradului, astfel că, pe drumu­rile din această zonă, drumarii au intervenit cu utilaje de curăţare cu lama. „Uti­lajele de deszăpezire au intervenit pe toate sectoarele din judeţ, la orele dimineţiide ieri. În general, stratul de zăpadă a fost de până la 3,5 centi­metri, însă, în Podgoria Aradului, în anumite zone a fost de până la şase şi chiar şapte centimetri“, a susţinut Cristian Drăgan, administrator al CJA.
Lucrările de deszăpezire în iarna 2012-2013, pe cele patru sectoare: Lipova, Sebiş, Ineu şi Criş au fost estimate la peste 1,3 milioane de lei. Trebuie spus că, aceste costuri nu sunt şi pentru lucrări suplimentare şi că, autorităţile ar putea achita la finele acestei ierni, o factură mult mai mare. La cei 1,3 mi­lioane de lei se adaugă şi în jur de 400.000 de lei, cheltuieli estimate pentru lucrările de des­zăpezire a drumurilor cuprinse în sectorul Arad.

Recomandările redacției