Podul Decebal este deschis circulației

0
591

Călin Bibarț ,primarul municipiului Arad a făcut duminică seara o plimbare cu mașina, dar și pe jos, pe noul pod Decebal. Acesta este deschis publicului și poate fi circulat pe ambele sensuri. Bibarț s-a ținut de promisiune, reușind să deschidă circulația pe pod, exact la timpul potrivit, odată cu începerea școlii.

Construcția este sub contract până la jumătatea lunii octombrie. Podul este finalizat, totuși, urcările și coborârile sunt încă nefinalizate, având încă asfaltul vechi. Primarul a precizat că va mai fi nevoie de încă o intervenție, pentru a termina porțiunile unde asfaltul este unul provizoriu. Această acțiune va fi realizată într-un timp scurt, în cursul unui singur week-end, pentru a evita încă o închidere a podului și pentru a nu mai aglomera circulația. La intersecția străzilor Bulevardul General Dragalina cu Nicolae Bălcescu, asfaltul este de asemena provizoriu.

În următoarele zile se vor efectua lucrări și la partea pietonală și pe pod, cele două zone unde va trebui intervenit la magistrala de apă. Și treptele și trotuarele au fost renovate.

Ultimul pas va fi iluminarea arhitecturală a podului. De asemenea, este în plan și renovarea terenului din fața Colegiului Național Moise Nicoară, terenul de sport „Ioan Slavici”.

În încheiere primarul Călin Bibarț a declarat: „Profit de ocazie să le urez tuturor copiilor, părinților și profesorilor mult succes mâine, mult curaj și Doamne ajută. Să înceapă și școala, să se circule și pe pod și să fim toți optimiști! ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.