inaug pod Almas 1 inaug pod Almas4 inaug pod Almas2 inaug pod Almas3O lucrare deosebită și extrem de utilă pentru locuitorii zonei a fost dată în folosință recent, lucrare începută în toamna anului trecut și finanțată de Primărie și Composesoratul Urbarial Almaș. Astfel, în chiar a doua zi de Rusalii, s-a derulat festivitatea de inaugurare a podului peste Valea Almașului.
Localnicii, prezenți în număr mare
Cele două instituții amintite care și-au dat mâna în realizarea acestui obiectiv deosebit au încheiat un „Protocol de colaborare“ în acest sens, în data de 31 iulie 2012, lucrarea fiind dusă la bun sfârșit așa cum s-a prevăzut, cele două părți respectând protocolul făcut. La festivitatea de inaugurare au participat – în mare – aproape toți almășenii care utilizează acest pod, numeroase oficialități locale și județene dar și parlamentari precum și reprezentanți ai Com­poseso­ratului Urbarial Almaș.
Oficialitățile oaspete au fost întâmpinate, de reprezentanții gazdelor, cu pâine și sare, conform tradiției locale, după care s-a trecut la prezentarea obiectivului.
Considerațiile notabilităților
După ce a urat bun venit tuturor celor prezenți, primarul comunei Almaș, Teodor Avram a prezentat pe scurt investiția ce urma să fie inaugurată, subliniind că acest lucru se face conform graficului dar și alte aspecte. „Să știți că eu nu fac ce trebuie pentru comunitate doar atunci când sunt alegeri – cum zic unii. Se vede ce am făcut încă de la intrarea în comună și până la ieșire. Nu pot să nu vă spun că se zice că primarul nu a făcut nimic; s-au și trimis fel de fel de sesizări nefondate chiar la prim-ministru… Eu zic că mai bine ar fi venit cu ceva soluții utile despre ce să facem în comunitate“ – a spus edilul almășan.
Primul edil din Almaș i-a invitat pe oaspeți să spună câteva cuvinte.
Salutând numărul mare de localnici prezenți, deputatul Eusebiu Pistru a ținut să-l felicite pe primul edil pentru implicarea sa și pentru rezultatele obținute.
Cuvinte de apreciere a avut și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea care totodată și-a manifestat și surprinderea când a auzit de sesizarea făcută la nivel de prim-ministru. „Este un lucru neașteptat și urât, dar poate unii așa înțeleg să participe la viața socială a comunității“ a spus el.
Consilierul județean Daniel Negrea a ținut să sublinieze că realizările din comună pot fi văzute cu ochiul liber. „Eu cu drag vin la Almaș oricând și mai ales când sunt invitat la câte un eveniment. De fiecare dată am ce să văd nou, mereu primarul Teodor Avram este implicat în realizarea câte unui obiectiv local. Firește că pe toată lumea nu poți să mulțumești; este îmbucurător însă că aici se ține cont de necesitățile marii majorități a comunității“.
Președintele Composesoratului Urbarial Almaș, Ioan Florea a ținut să-și manifeste bucuria sinceră pentru că împreună au reușit. „Finalizarea acestui obiectiv important s-a putut realiza doar prin efortul comun al autorităților locale și județene și al Composesoratul Urbarial Almaș dar și cu sprijin parlamentar și a demostrat că atunci când punem toți umărul, se poate“.
O notă aparte a adus-o consiliera județeană Dorina Chambre, care văzând numărul mare de femei prezente la inau­gurare le-a lansat acestora îndemnul de a spune mai des despre problemele cu care ele se confruntă pentru a putea primi sprijin. „Este adevărat că toți o ducem greu, dar de multe ori, dacă suntem mai uniți și mai atenți la problemele aproapelui, putem fi de ajutor și în felul acesta putem trece mai ușor peste greutăți ce păreau la început de nerezolvat“ – a sub­liniat consiliera.
Tăierea panglicii
După numeroasele luări de cuvânt a venit momentul… tăierii panglicii inaugurale tricolore. Alături de primarul Teodor Avram au participat la acest gest simbolic al reușitei depline atât deputatul Eugen Pistru cât și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea.
În aplauzele tuturor s-a trecut mai apoi la derularea „probei de foc“: trecerea primului convoi de mașini peste noul pod. Proba odată realizată, toți cei prezenți au fost invitați la un „dineu“ ad-hoc la care s-au servit… virșli tradi­ționali și băuturi răcoritoare; s-a făcut schimb de impresii, s-a discutat liber – totul pe un frumos fond muzical cu piese folclorice.

Recomandările redacției