Așa cum ați aflat probabil, UTA va juca în grupele Cupei României într-o grupă în care va disputa trei meciuri: unul pe teren propriu, cu FCSB și alte două în deplasare, cu CS Mioveni și Gloria Buzău. Acest lucru îl nemulțumește pe Ilie Poenaru care acuză programul încărcat, timpul pierdut cu deplasările și incapacitatea de a face suficient de multe antrenamente tactice. Iată ce a declarat antrenorul Bătrânei Doamne pe acest subiect:

Referitor la această grupă, o luăm ca atare, trebuie să ne pregătim. Este un alt format, mult mai greu, cu mai multe meciuri care e clar că ne vor afecta. Avem șansa noastră și trebuie să o valorificăm. Situația este puțin confuză. Nu am înțeles exact sistemul, nu am înțeles datele exact care sunt, ne dă puțin programul peste cap. Trebuie să ne facem program din toate punctele de vedere, și al deplasărilor, și al antrenamentelor. La momentul la care vorbim, noi traversăm o perioadă foarte grea. Avem probleme foarte mari cu aceste deplasări care ne-au afectat foarte mult. Am ajuns să facem analize prin autocar și avion, avem timp foarte scurt să ne antrenăm și să punem lucrurile la punct. Trebuie să ne pregătim din toate punctele de vedere și să abordăm meciurile cum vin.“

Interesant este că meciul cu FCSB de pe Arena „Francisc Neuman“ vine la doar câteva zile după ce roș-albii vor da piept cu același adversar, în deplasare, în campionat. Practic, vorbim de o dublă tur – retur (chiar dacă meciurile se joacă în două competiții diferite) care se va juca într-un interval de mai puțin de o săptămână. „FCSB o echipă care se află în suferință în acest moment. Vor fi două meciuri diametral opuse și vom vedea la momentul respectiv unde suntem. Vom acorda importanță maximă ambelor meciuri, nu vom sacrifica niciunul“ a declarat Ilie Poenaru.

Antrenorul UTA-ei s-a referit și la partida care a dus-o pe UTA în această fază a competiției, este vorba de cea cu Foresta Suceava, de miercuri. A fost un meci care, în ciuda rezultatului favorabil (1-0) i-a nemulțumit din nou pe suporteri, asta din cauza jocului slab al roș-albilor, aceștia având destule emoții în fața unui adversar aflat cu două eșaloane mai jos. Principalul UTA-ei a mărturisit că aceleași sentimente l-au încercat și pe el odată cu fluierul final al respectivei partide: „Despre meciul cu Foresta, nu mi-a plăcut. Singurul lucru bun a fost că am mers mai departe, ne-am calificat, pentru ca în anii precedenți echipa s-a oprit devreme în competiție. Al doilea lucru pozitiv este că nu avem accidentați, suntem ok. Dar dacă revenim la joc, am avut 20-25 de minute în care nu am dat nicio șansă adversarului după care s-a văzut o relaxare, o automulțumire. O mentalitate  care nu mi-a plăcut, o mentalitate prin care am dat șansă adversarului să își creeze situații. S-a văzut diferența de valoare și pregătire în primele 25 de minute, după care a intervenit acea stare despre care vorbeam. Pe fondul greșelilor noastre adversarul a prins încredere și curaj și a realizat că poate să scoată mai mult. Ne-am făcut singuri meciul greu. M-a supărat foarte tare, le-am transmis asta și jucătorilor în discuția pe care am avut-o astăzi, în care am punctat lucruri clare și precise și în care le-am spus că va veni luna decembrie și se va trage linie. Sper că a fost o lecție învățată.“

Programul echipei noastre în Grupa B a Cupei României este următorul:

  • 19 octombrie:  UTA – FCSB
  • 10 noiembrie:  Gloria Buzău – UTA
  • 8 decembrie:  CS Mioveni – UTA

Reamintim că din aceeași grupă mai fac parte FC Botoșani și Oțelul Galați. Fiecare echipă dispută însă doar trei partide (gazdă fiind echipa mai slab clasată în campionat sezonul trecut), cu câte un adversar din fiecare urnă valorică (cele 24 de echipe calificate în faza grupelor au fost împărțite în trei urne valorice, tot pe baza rezultatelor din precedentul sezon de campionat). La final primele două clasate din grupă se califică în faza sferturilor de finală.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției