Poenaru: „Ionuț Popa – principalul punct forte al UTA-ei” v.s. Păcurar: „Echipă închegată, dar și cu minusuri”

0
645

Academica Clinceni a avut un început de sezon aproape perfect. Cu excepția primei etape, când au pierdut contra Mioveniului, ilfovenii au obținut succes pe linie și se clasează pe primul loc înainte de meciul de sâmbătă de pe „Motorul”.
Putem vorbi de un adevărat derby de clasament, iar Ilie Poenaru crede că va fi spectacol la Arad. „Am urmărit UTA în acest început de sezon și, din punctul meu de vedere, principalul punct forte al lor este antrenorul. Îl respect foarte mult pe domnul profesor Ionuț Popa, e un tehnician cu mare experiență. În al doilea rând, echipa este în creștere, de la meci la meci joacă un fotbal tot mai frumos, un fotbal plăcut, dar au și câțiva jucători care pot face diferența. Ne bucură că întâlnim o echipă care, ca și noi, nu se închide. Cred că va fi un meci bun, plăcut publicului, iar deznodământul poate fi oricare”, a menționat tehnicianul Academicii.
Sinteticul de pe „Motorul” i-a purtat până acum noroc UTA-ei, care a câștigat toate meciurile oficiale disputate acasă. Iar Poenaru nu vede cu ochi prea buni des­cinderea echipei sale pe suprafața artificială. „Faptul că meciul se joacă pe sintetic nu e un lucru ok, pentru că sinteticele de la noi din țară nu sunt făcute cum trebuie. Ne afectează acest lucru, și pe noi și pe ei, chiar dacă ei poate sunt mai obișnuiți. Din informațiile pe care le avem, nici nu este într-o stare foarte bună. Nu este un teren care ne avantajează, dar nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm la condiții”.
Cele două echipe nu și-au anunțat intențiile de promovare, dar cu toate astea, se află la vârful clasamentului. „Nu cred că este de conjunctură configurația clasamentul după șase etape. Noi nu ne-am anunțat candidatura la promovare și, din ce am citit, nici UTA. Cel puțin noi, avem un grup foarte bun, un grup modest, cu jucători de calitate, atât tineri cât și cu experiență. Jucăm de la egal la egal cu oricine, vrem să practicăm un fotbal cât mai frumos și să ajungem cât mai sus în clasament. Faptul că suntem pe primul loc și UTA este pe 4 nu e o întâmplare, am ajuns acolo datorită jocului practicat. Deși la ambele echipe s-au schimbat jucători, poate sunt mai omogene decât echipele nou-promovate, care poate au subestimat nivelul din Liga a II-a. Dar, evident că la capitolul financiar nu ne putem compara cu ei. Noi suntem un club mic, un club frumos, care vrea să facă performanță” a concluzionat fostul fundaș stânga al lui Poli AEK.
După succesul cu ACS Poli, din Cupă, a vorbit și secundul UTA-ei, Cristi Păcurar, despre confruntarea cu ilfovenii: „I-am spionat la meciul cu Ripensia și pot spune că de patru ani, de când sunt la Liga a II-a și până acum, nu am văzut o echipă atât de bine închegată colectiv, făcând ambele faze. E o echipă cu jucători atât ofensivi cât și defensivi care joacă fantastic, produce fotbal. Au un ax central cu Patriche, Barbu și Olariu, jucători care nu sunt neapărat bătrâni, dar au experiență. Ceea ce i-a adus pe ei pe primul loc este jocul colectiv atât pe tranziție negativă, pe care foarte multe echipe nu o fac cum trebuie, cât și pe atac pozițional și contraatac. Evident că are și minusuri, dar vom avea un meci foarte greu, iar băieții știu asta. Cred că la pregătirea fizică stăm mai bine decât Clinceniul, dar vom vedea exact sâmbătă. Am vorbit cu Curelea, secundul lor, care mi-a fost coleg la licență și mi-a spus că ei joacă din plăcere, nu au nici o presiune, nu au public. Nu au obiectiv promovarea, joacă efectiv din elan”.
Clinceniul a ajuns aseară la Arad, iar partida contra UTA-ei o dispută sâmbătă, de la ora 12:30, în direct la Digi Sport, Look TV și Telekom Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.