balcic

Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România a participat recent la Ediţia a V-a a Turneului Internaţional de Poezie „Cununa de Lauri“ desfăşurat în acest an în Staţiunea Balcic din Bulgaria. Manifestarea literară s-a desfăşurat între 12-16 mai a.c.

Stimulaţi de contrastul dintre dealurile albicioase din jur şi albastrul infinit al mării,  poeţii din Arad s-au întrecut cu cei din Chişinău, Republica Moldova. Confruntarea a fost mediatizată de un juriu foarte intransigent, compus din critici de specialitate.

Echipa Aradului a fost alcătuită din poeţii Romulus Bucur, Ioan Matiuţ, Andrei Mocuţa, Felix Nicolau şi Nicolae Szekely.

După crâncene dueluri, concursul, organizat prin calificări în etape superioare a fost câştigat de echipa din Republica Moldova. La individual a câştigat tot un moldovean, valorosul poet Arcadie Suceveanu. Este prima dată după câţiva ani când echipa de scriitori ai Aradului a cedat trofeul în faţa altui echipaj de poeţi.

Aradul n-a fost mai prejos, tânărul poet Andrei Mocuţa cucerind Trofeul „Publicului“, ceea ce denotă că poezia sa are o mare receptivitate la cititorii de poezie.

Şi nici nu-i de mirare că Andrei Mocuţa a cucerit preferinţele cititorilor, întrucât poetul este nimeni altul decât fiul criticului şi poetului Gheorghe Mocuţa şi al învăţătoarei Florica Mocuţa. Ceea ce confirmă definitiv şi ireversibil zicala profund filozofică potrivit căreia aşchia nu sare departe de trunchi(uri).

Andrei Mocuţa este profesor la Liceul din Curtici şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad, autor a cinci cărţi de proză şi poezie.

Recomandările redacției