dan_vasileSala Mare a Teatrului de Stat „Ioan Slavici“ Arad, a găzduit, la sfârşitul săptămânii, Adunarea Generală de Dare de Seamă şi Alegeri a Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor.

La şedinţă a participat şi preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, criticul Nicolae Manolescu.

Primul punct al ordinei de zi a fost prezentarea raportului de activitate a filialei arădene, prezentat de Vasile Dan. Acesta a enumerat realizările filialei arădene a scriitorilor, succesele obţinute pe plan naţional şi internaţional, precum şi programul de viitor. Nicolae Manolescu a remarcat, printre altele, că filiala arădeană este cea mai bună din România, scriitorii arădeni dând valoare întregii uniuni.

S-a trecut la alegerea conducerilor filialei Arad şi centrale a Uniunii Scriitorilor din România. Pentru prima dată de la instituirea noilor regulamente, preşedintele Uniunii se alege direct de filiale, prin vot secret. Şi-au depus candidatura Nicolae Manolescu şi Dan Mircea Cipariu, arădenii exprimându-şi opţiunile prin vot secret.

La finalul voturilor tuturor celor 20 de filiale din ţară se va deschide urna şi se va afla noul preşedinte al Uniunii.

Pentru funcţia de preşedinte al Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor şi-a depus candidatura doar poetul Vasile Dan. Probabil n-a dorit nici un scriitor local să-şi încerce puterile cu experimentatul şi apreciatul poet. În urma voturilor exprimate de către scriitorii prezenţi, Vasile Dan a fost ales în unanimitate preşedintele filialei arădene a Uniunii Scriitorilor din România.

De asemenea, în organul de conducere al filialei arădene au fost aleşi scriitorii: Gheorghe Schwartz, Ioan Matiuţ, Ioan Moldovan şi Dagmar Maria Anoca.

Recomandările redacției