Poetul Vasile Dan a fost reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Arad

0
505

dan scriitorulSala Mare a Teatrului de Stat „Ioan Slavici“ Arad, a găzduit, la sfârşitul săptămânii, Adunarea Generală de Dare de Seamă şi Alegeri a Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor. La şedinţă a participat şi pre­şedintele Uniunii Scriitorilor din România, criticul Nicolae Manolescu.
Primul punct al ordinei de zi a fost prezentarea raportului de activitate a filialei arădene, prezentat de Vasile Dan. Acesta a enumerat realizările filialei arădene a scriitorilor, succesele obţinute pe plan naţional şi internaţional, precum şi programul de viitor. Nicolae Manolescu a remarcat, printre altele, că filiala arădeană este cea mai bună din România, scriitorii arădeni dând valoare întregii uniuni.
S-a trecut la alegerea conducerilor filialei Arad şi centrale a Uniunii Scriitorilor din România. Pentru prima dată de la instituirea noilor regulamente, preşedintele Uniunii se alege direct de filiale, prin vot secret. Şi-au depus candidatura Nicolae Manolescu şi Dan Mircea Cipariu, arădenii exprimându-şi opţiunile prin vot secret.
Pentru funcţia de preşedinte al Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor şi-a depus candidatura doar poetul Vasile Dan. Probabil n-a dorit nici un scriitor local să-şi încerce puterile cu experimentatul şi apre­ciatul poet. În urma voturilor exprimate de către scriitorii prezenţi, Vasile Dan a fost ales în unanimitate preşedintele filialei arădene a Uniunii Scriitorilor din România.
De asemenea, în organul de condu- cere al filialei arădene au fost aleşi scrii­torii: Gheorghe Schwartz, Ioan Matiuţ, Ioan Moldovan şi Dagmar Maria Anoca.
Petre Don

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.