Ionuț Popa pare să prindă ceva încredere în proiectul lui Marian Costea pentru UTA, din moment ce a creionat în detaliu programul de pregătire pentru următoarele două săptămâni. Prima săptămână de antrenamente pentru „roș-albi” se va încheia sâmbătă, iar ciclul de pregătire pentru perioada 25-30 iunie prevede și zile (cele de marți, joi și vinei) cu câte două antrenamente pe zi. Apoi, de duminică, 1 iulie, „Mister” dorește să-și bage elevii într-un cantonament pe plan local (cel mai probabil la Hotelul Coandi) ce se va finaliza pe 7 iulie cu primul amical al verii, împotriva celor de la Elore Bekescasaba.
Până una alta, utiștii se află la etapa conturării lotului de jucători. De luni, la antrenamente, au apărut zilnic fețe noi, ultima fiind cea a lui Sergiu Aldan (revenit din împrumutul de la Cermei), însă înregistrăm și un prim „divorț” oficial. „M-a sunat Polgar marți și mi-a spus că nu mai dorește să continue la echipă. Avea programat un concediu în străinătate și oricum era nemulțumit de situația salariilor restante. Am înțeles, însă, că – totuși – va rămâne în club ca și antrenor al grupelor de copii”, ne-a mărturisit Ionuț Popa.
Totodată, experimentatul antre­nor a rămas cu o impresie bună în ceea ce-i privește pe trei-patru dintre fotbaliștii noi din lot. „În cazul jucătorilor români nu vreau să dau nume acum, căci știți cum e românul, și-o ia în cap, dar l-aș remarca pe fundașul central senegalez. Îl cheamă Samba Benga, a evoluat în Italia și cred că ne poate ajuta. Dar, mai aștept și alți fotbaliști până la finalul acestei luni, când aș dori să definitivăm lotul”, a mai spus „Mister”.
Iar noul team-manager al clubului și-a însușit mesajul și va aduce și alți fotbaliști în probe, poate chiar până la finalul acestei săptămâni. „În urma relațiilor pe care le am, ar trebui să ajungă cât de curând la Arad un croat, un francez și un belgian. E vorba despre fotbaliști, care, teoretic, nu ar trebui să aibă pro­bleme în a se impune la UTA. Mai așteptăm jucători și pe filiera domnului Missé-Missé și ai partenerilor săi din Belgia, dar mai negociem și cu câțiva jucători din țară. Mai avem nevoie de întăriri în fiecare compartiment, inclusiv un portar. Până pe 1 iulie am dori să ne defintivăm, în mare, lotul”, a menționat Marian Costea.
Tot proaspătul „oficial” utist a spus că de luni intenționează să pornească și renegoierile unor noi contracte cu jucătorii vechi din lot. În acest sens, așteaptă și lista finală din partea lui Ionuț Popa.
Altfel, clubul UTA a definitivat meciurile amicale ale verii, apărând un al 9-lea adversar, Ripensia Timișoara. Dar iată programul afișat de site-ul oficial al clubului:
Agenda amicalelor UTA-ei din perioada ce precede sezonul 2018-2018 arată astfel:
7 iulie: UTA – Elöre Bekescsaba
10 iulie: Ripensia Timișoara – UTA
Gata de finala campionatului la Under 15! „Respectăm adversarul, dar și noi suntem UTA!”
12 iulie: UTA – Mako FC
14 iulie: Debrecen – UTA
17 iulie: UTA – Szeged 2011
19 iulie: Elöre Bekescsaba – UTA
21 iulie: Național Sebiș – UTA
25 iulie: Szeged 2011 – UTA
28 iulie: UTA – Șoimii Lipova
Clubul UTA va anunța ulterior orele și locurile de disputare ale meciurilor.

Recomandările redacției