Poli Timișoara, rivala numărul 1 a UTA-ei și-a încetat activitatea

0
395

Cel mai important rival al echipei UTA, Poli Timișoara și-a încetat activitatea. Decizia a venit după o lungă perioadă în care Poli s-a chinuit prin eșaloanele inferioare. După ce a retrogradat din Liga I la finalul sezonului 2017-2018, anul următor a coborât încă un eşalon, ajungând în Liga a III-a.

Principal rival al echipei arădene pe vremuri, Poli Timișoara rămâne doar în istorie după ce nu a mai putut face nici măcar echipelor din liga a III-a precum Frontiera Curici.

Administratorul special al clubului de fotbal ACS Poli Timişoara, Petre Muşat, a anunţat, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că gruparea şi-a încetat activitatea, fiind exclusă din ediţia 2021-2022 a Ligii a III-a de către Federaţia Română de Fotbal după ce nu s-a putut prezenta la primele două partide ale sezonului.

Dragi suporteri, ne aflăm în cel mai greu moment al clubului ACS Poli Timişoara, unul pe care am sperat din tot sufletul că îl vom putea evita atunci când mi-am preluat mandatul de administrator special în urmă cu doi ani de zile. […] În această vară am căutat soluţii care să ne permită desfăşurarea activităţii sportive în Liga a III-a şi am acoperit partea administrativă: am înscris echipa de fotbal în campionat, am făcut Licenţierea clubului, am jucat în Cupa României, şi am depus Planul de Reorganizare, atât noi din cadrul clubului, cât şi firma de insolvenţă Alfa Quantum. Precum bine ştiţi, Poli Timişoara se afla în imposibilitatea de a efectua transferuri în urma unei decizii FIFA sosite la finalul anului trecut. Am solicitat la debutul acestui sezon o scutire din partea forului internaţional, pentru a putea legitima jucători şi a menţine posibilitatea continuităţii clubului, însă fără succes. Problema de fond a fost şi a rămas, de-a lungul acestei perioade, lipsa resurselor financiare, acutizată de situaţia din pandemie. Ca urmare a imposibilităţii de a ne prezenta la primele două partide ale acestui sezon de Liga a III-a, clubul a fost exclus din competiţie de către Federaţia Română de Fotbal, a anunţat Muşat, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.