kocsisCS Ineu și Național Sebiș se „duelează” sâmbătă (ora 15), în etapa a VII-a a Ligii a III-a, țintind trei puncte extrem de importante pentru obiectivele lor. Gazdele își propun să iasă din zona minată a clasamentului, pe când trupa lui Abrudean vrea să rămână în vârful clasamentului și să-și continue cursa spre Liga a II-a.
În funcție de țeluri, combatantele și-au și făcut loturile pentru această stagiune. Ineul și-a asumat un proiect bazat pe tineri fotbaliști, ale cărui roade se va vedea cu adevărat peste doi-trei ani de zile. Dincolo, sebișenii au transferat fotbaliști cu nume în fotbalul din vestul țării și nu numai, mizând pe o promovare la finalul sezonului.
Pornind de aici, este clar că oaspeții sunt favoriți. Asta o recunoaște și antrenorul Ineului, care, însă, anunță o replică tăioasă a elevilor săi. „Suntem conștienți că pornim cu șansa a doua, dar ne jucăm la maxim această șansă. Vrem să câștigăm, sper să și putem. Trebuie să fim realiști și să recunoaștem că Sebișul are mai multă experiență și, poate, și valoare, însă mingea e rotundă și meciul începe de la 0-0”, spune Cristi Sculici.
Naționalul vine din postura lide­rului pe arena „Centrală” din Ineu și, cu siguranță, țintește toate punctele. Asta o spune chiar Adrian Abrudean, care din primăvara acestui an a dat Ineul pe Sebiș: „Fiind un joc de campionat, îl tratăm la modul cel mai serios. Sincer, există o dife­rență de valoare și experiență în favoarea noastră, dar în fotbal
s-au mai văzut surprize. Am
amintiri dintre cele mai plăcute la Ineu, însă acum vreau să-mi fac cât mai bine treaba la clubul la care activez”.
Pe lângă „Știli”, mai găsim și alți foști ineuani în tricoul Naționalului, precum antrenorul secund, Flavius Sabău, plus fotbaliștii Ionuț Tătar și Tibi Bier. Dar și în componența echipei gazdă există doi ex. sebișeni și anume Vasilică Georgiu și Alexandru Capătă.
Formații probabile:
CS Ineu: Bak – Bilia, Ciobanu, Tudoroiu, Talpaș – Hrezdac, Stănaia – Kocsis, Georgiu, Șulumberchean – Capătă.
Național Sebiș: Miron – Tătar, Bier, Mardare, Neacșu – Lazea, Tothăzan – Sulea, Bozian, Călin – Radu.

Recomandările redacției