escrocherie
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat bănuit că ar fi înşelat, prin metoda accidentul, două persoane din Arad, de la care a încasat 5000 de euro, respectiv 10.000 de lei.
În fapt, în cursul acestei luni, o femeie de 66 de ani şi un bărbat de 70 de ani au sesizat poliţiştii despre faptul că au fost apelaţi telefonic, de către un bărbat, care, pretinzând că este avocat, i-a informat că fiii lor au provocat accidente rutiere cu victime şi, pentru a le rezolva situaţiile, a solicitat suma mai sus-amintită.
“Atât femeia, cât şi bărbatul – ambii din municipiul Arad – s-au întâlnit cu pretinsul avocat căruia i-au dat sumele pretinse de bani. Ulterior, realizând că au fost înşelaţi, cei doi au sesizat poliţia. În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea unui bărbat, de 21 de ani, din Călăraşi, bănuit că i-ar fi înşelat prin acest mod, pe cei doi arădeni şi a fost adus la Arad pentru audieri. Asupra acestuia au fost găsite sumele de bani însuşite prin înşelăciune şi au fost restituite, integral, celor doi păgubiţi”, ne informa comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Se pare că suspectul ori este “pârnăiaş”, ori are legătură cu infractorii aflaţi în Penitenciar.
Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, însă, după ce le-au fost restituiţi banii, cei doi arădeni şi-au retras plângerile împotriva tânărului care i-a înşelat.
De ce, vom afla uterior!

Atenție la înșelăciunile prin metoda „accidentul”

“Prin această metodă escrocii telefonează la diferite persoane și, sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident, solicită ca familia să le vireze diverse sume de bani. În acest sens, recomandăm, în ciuda reacţiei emoţionale de moment, să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute. Verificați informația apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia și astfel să vă convingeți dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi reală sau nu”, atenţiona Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective, sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Recomandările redacției