petardeO statistică neoficială arată faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad se află pe locul doi pe ţară, după Bucureşti, devansând judeţe mai mari cum ar fi Timiş, în ceea ce priveşte confiscările de materiale pirotehnice.
Şi asta se datorează şi faptului că în perioada Sărbătorilor de Iarnă, dar mai ales în preajma Anului Nou, oamenii legii au intensificat controalele în pieţe şi în alte zone publice unde comercianţii încearcă să îşi vândă marfa ilicită.
Astfel, în mai puţin de o săptămână, lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Arad, în urma acţiunilor desfăşurate, au depistat trei persoane care au comercializat ilicit peste 67.400 de articole pirotehnice.
Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne-a declarat: „Poliţiştii SAESP au depistat-o pe N. Maricica, de 51 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din Arad, care a deținut și oferit spre vânzare cantitatea de 25.520 de bucăți de pocnitori, marca TTOTT-TTO-TT, și 1.716 bucăți de candele Birthday. De asemenea, D. Lazăr,  de 42 de ani, a fost depistat în Piața Agroalimentară, din orașul Ineu, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 38.400 de bucăți de petarde marca Piccolo Corsair, și 16 bucăți de rachete, marca Cinski Orak”.
Nu a scăpat de poliţişti nici o tânără de 24 de ani, H. Simona, care a fost depistată pe raza localităţii Şeitin în timp ce comercializa cantitatea de 1.773 de bucăţi petarde, de diferite mărci.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în toate cazurile, cele trei persoane nu deţineau autorizaţie pentru a desfăşura astfel de activităţi comerciale, întreaga cantitate de articole pirotehnice fiind reţinută în vederea confiscării.
„Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 37, punctul 3, din Legea 126/1995, privind re­gi­mul materiilor explozive”, a mai declarat reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Dacian Don

Recomandările redacției