Poliţia de Frontieră cercetează trei cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară

0
222

frontieraTrei cetăţeni străini au fost reţinuţi, zilele trecute, de poliţiştii de frontieră de la Nădlac după ce au încercat să treacă ilegal frontiera, fără documente corespunzătoare.
Astfel, cu ocazia controlului de documente ale pasagerilor unui autocar care circula pe ruta Bucureşti- Milano, atenţia poliţiştilor de frontieră de la Nădlac s-a oprit, în seara zilei de 5 ia­nuarie, în jurul orei 22.30,  asupra unui bărbat care a prezentat un paşaport din Republica Togo şi un document de călătorie italian pe acelaşi nume. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografiile din documente, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediu pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean togolez în vârstă de 30 de ani care intenţiona să ajungă în Italia.  Bărbatul a declarat că documentele aparţin fratelui său care locuieşte în această ţară şi că au fost trimise prin poştă de acesta din urmă.
„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef de poli­ţie Iancu Daniel.
În seara zilei precedente, la ora 19.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, se prezentaseră, pe sensul de ieşire din România, alte două persoane în posesia unor cărţi de identitate româneşti, pasagere ale unui microbuz marca VW, condus de un cetăţean român. Cu ocazia controlului, s-a constatat că documentul bărbatului şi cel al femeii sunt un fals total, acestea neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, motiv pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediu pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba de două persoane de cetăţenie siriană, în vârstă de 34, respectiv 27 de ani, care doreau să intre în Spaţiul Schengen. „Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul să­vâr­şirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, susţin repre­zentanţii Poliţiei de Frontieră.
(G.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.