Poliţiştii arădeni, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad şi Timişoara au contri­buit, şi ei, la buna gestionare a activi­tăţilor de salvare în cazul spectacu­losului accident de autocar, din Ungaria, în care 22 de persoane, printre care şi trei români, au suferit răni.
Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne-a declarat că, „la faţa locului, a fost trimis un echipaj format din ofiţeri ai Po­liţiei Rutiere Arad. Prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestor Petre Tobă, am trimis un echipaj, pe Autostrada M6, din Ungaria, pentru a oferi sprijin cetăţenilor români implicaţi în accident, dar şi autorită­ţi­lor maghiare care au făcut cer­cetările la faţa locului”.
Printr-o altă decizie comună, a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a mai dispus şi trimiterea de urgență a unui echi­paj SMURD, format din doi medici și un asistent, iar ministrul Transporturilor a cerut unei echipe de experţi de la ISCTR Arad şi Timişoara să meargă de urgenţă, de asemenea, pe tronsonul de autostradă unde a avut loc accidentul.
Reamintimi că, vineri seara, un au­tocar românesc care făcea o cursă specială a lovit un parapet pe o autos­tradă din Ungaria, după care a căzut într-un canal de zece metri adâncime, răsturnându-se pe o parte. Autotu­rismul transporta 29 de persoane.
Dacian Don

Recomandările redacției