OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinistrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, va trimite la Arad, în perioada următoare, o echipă de control care va descinde la Inspectoratul de Po­liţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Astfel de controale au fost dispuse în toată ţara, după ce o poliţistă din Olt şi-a acuzat superiorii că ar fi violat-o.
„Din dispoziția ministrului Afa­cerilor Interne, Radu Stroe, echi­pe de specialiști din cadrul Apa­- ratului central al M.A.I. și ai Inspectoratului General al Poliției Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliție județene pentru realizarea unor verificări cu privire la respec­tarea principiilor de etică și deontologie profesională. Din aces­- te echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar     și ofițeri din structurile de control”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.
Rerezentanţii ministrului mai susţin că astfel vor fi identificate situațiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vi­goare în relația șef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele și alte aspecte care pri­vesc climatul organizațional. „Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă întreaga dis­ponibilitate pentru identificarea și sancționarea drastică a oricărui tip de atitudini care încalcă pre­vederile legale, ordinele interne și normele privind deontologia profesională specifică funcției publice de polițist”, se mai arată în comunicat.
Contactată telefonic, Monica Daj­bog, purtătorul de cuvânt al M.A.I. susţine că verificările ar trebui să fie finalizate în maxim două săptămâni. „Astfel de verificări se fac la toate inspectoratele din ţară, fie că este vorba de inspectorate de poliţie, de jandarmi sau pentru situaţii de urgenţă. Sunt ve­rificări generale. Sperăm că în două săptămâni se va finaliza controlul la nivelul întregii ţări”, ne-a declarat inspectorul principal Monica Dajbog.

Recomandările redacției