vioUn proiect-pilot inițiat de Poliția Locală Arad în parteneriat cu alte cinci organizații din municipiu a câștigat locul al treilea și va fi premiat cu 7.500 de lei, în urma unui concurs na­țional organizat în cadrul proiectului „Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active”.
Proiectul „Culori și zâmbete” inițiat de Poliția Locală are ca scop înfrumusețarea ambientului din cartiere. Platformele de colectare a deșeurilor din cartierele orașului vor primi, astfel, o față nouă, după ce zidurile care le înconjoară vor fi desenate și colorate prin tehnica picturii de ambiental-stradal. Concursul în cadrul căruia proiectul a fost clasat pe locul al treilea a fost jurizat de o echipă de evaluatori independenți, alături de alte 10 proiecte înscrise în competiţie de Grupurile locale de acțiune din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu și București.
„Noi sperăm să avem alături în acest demers marea majoritate a locuitorilor municipiului. Vrem să atragem atenția asupra importan­ței protejării mediului, dar și să înfrumusețăm, totodată, niște spații gri, destinate colectării deșeurilor menajere. Poate așa vom responsabiliza mai mult cetățenii cu privire la curățenia care trebuie păstrată în oraș: în parcuri, în cartiere, între blocuri. Am avut oportunitatea de a ne înscrie în această competiție și ne bucură faptul că inițiativa noastră locală a fost apreciată. Practic, noi vom coordona activitățile din proiect”, a precizat Viorica Graur, director executiv al Poliției Locale.

Recomandările redacției