Poliția Locală a pus ochii pe animalele care sunt plimbate prin oraș

0
268

Poliția Locală a desfăşurat o acţiune de informare şi control privind respectarea prevederile HCLM 208/2011, care reglementează circulaţia animalelor cu stăpân pe domeniul public. Potrivit reprezentanților Primăriei, acţiunea s-a desfăşurat în mai multe zone preferate de arădenii pentru a-şi plimba animalele: Parcul Copiilor, Parcul Aventura Voi­nicilor, Parcul Mihai Eminescu,  Parcul 23 August şi Parcul Pădurice, dar şi zonle Vlaicu şi Faleza Sud. „28 de deţinători de câini au fost verificaţi cu această ocazie.  Dintre aceş­tia patru au fost sancţionaţi contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor în vigoa­re. Potrivit Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 208/2011, însoţi­torii animalelor de companie plimbate pe aleile dintre blocuri, faleza Mureşului sau în parcuri, trebuie să poarte cu ei:
(a) o pungă de hârtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalului şi
(b) un recipient de 1 l plin cu apă curată, cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal.
Mai mult decât atât sunt interzise următoarele activităţi:
(a) lăsarea animalelor să uri­neze pe arborii tineri, arbuşti, aranjamente florale;
(b) păscutul animalelor pe spaţiile verzi;
(c) hrănirea sau adăparea animalelor pe domeniul public dacă acest lucru produce disconfort populaţiei;
(d) amenajarea de adăposturi improvizate pe domeniul public sau privat cu ieşire pe do­meniul public cu excepţia hrăni­toarelor pentru păsări sălbatice;
(e) deranjarea liniştii în zonele destinate relaxării şi în orele de noapte;
(f) tranzitarea spaţiului public de către animalele de tracţiune, animalele crescute în interes economic sau animale exotice în afara traseelor special desemnate şi a zo­- nelor stabilite pentru organizarea de evenimente”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
De menționat că amenzile pen­tru  nerespectarea acestor reguli sunt cuprinse între 700 şi 1.800  lei, iar în unele situaţii se pot situa între 1.500 şi 2.000 de lei.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.