Poliția locală nu știe pe cine să mai amendeze, abuzul devenind cuvânt de ordine

1
1751

Au pus tunurile pe oamenii străzii, confiscându-le „averea“ după care au alergat o zi întreagă. Avere pe care mulți dintre ei o dau mai departe samsarilor sau pur și simplu își hrănesc frații sau copiii. Nu suntem de acord că cerșetoria reprezintă o soluție, însă dacă tot „se face ordine“, să se facă de la sursă. Se cunosc destule cazuri în care bieții cerșetori au rămas ciuntiți sau ologiți de către cei care le dă „cote“ și norme. Sub o anumită sumă strânsă de către cei pe care îi vedem cerșind mila publică, se dau „pedepse“ inumane. Ei bine, nu am auzit ca vreun astfel de „cap“ să fie prins de către polițiștii locali. În schimb, știm cu toții cât de viguroși sunt polițiștii locali atunci când confiscă suma de 113 lei de la un biet cerșetor, pentru a o pune în seiful bugetului local.

Un alt exemplu de „vigurozitate“ l-a demonstrat agentul Adrian Cosmin Stana, care a găsit tumna în cartierul Grădiște, într-un loc foarte izolat, pe strada Cehov, „foarte mari nereguli“ pe un teren… privat. Neregulile găsite cu atâta sârguință minuțioasă de către agentul Stana pe un teren privat care aparținea companiei de construcții INTECO HOLDING, au constat în prezența pe teren a unor deşeuri provenite din demolări, care, de fapt, erau nişte betoane ce urmau să fie folosite în construcţiile din acel teritoriu privat. Betoanele urmau să fie concasate, compania Inteco Holding pregătind construirea unui cartier rezidențial.

Deşi zona este una izolată, aproape deloc circulată, iar singurii locuitori sunt niște familii nevoiașe care și-au găsit adăpost în niște clădiri insalubre de pe terenul primăriei, poliţistul local Adrian Cosmin Stana, a întocmit o amendă în valoare de 250 de milioane de lei vechi. Așadar, amenda a fost acordată abuziv, la fel cum trebuie încadrată și acțiunea polițistului Adrian Cosmin Stana: abuzivă și coruptă.

Nu la fel de abuzivă a fost însă considerată acțiunea comisă de către poliția locală în plin centrul Aradului, atunci când a mutat stâlpii de pe șosea pentru a-și face parcare „unde vor mușchii lor“. Pentru că asta face poliția locală la Arad: ce vor mușchii ei!

Abuzul de superioritate al polițiștilor locali a mers și mai departe, amendând, fără nici un strop de omenie, o pensionară cu un venit lunar de 800 de lei.

Sărmana doamnă, tanti Viorica a fost amendată de polițiști pe motiv că nu deținea asigurare la locuință. Precum în cazul cerșetorilor, la care le-au confiscat remunerația dăruită de cei cu inima curată, încă o dată, poliția locală își dovedește incapacitatea de milostenie și îngăduință față de oamenii aflați în nevoi sau față de cei care au, pur și simplu, drepturi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.