Poliția Română atrage atenția asupra unui atac de tip phishing, o nouă formă de înșelătorie pe email

0
657

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing pe email: „Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs”.

IGPR prezintă un atac care are în centru o bancă. Hackerii încearcă să îi înșele pe oameni spunând că au contul blocat și trebuie să își actualizeze datele.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs invitației neobișnuite de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem pradăacestor atacuri de tip phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Rugămintea polițiștilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.

„Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, continuă mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.