Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va vota împotriva acordului privind Brexit-ul în parlamentul de la Londra – a anunțat liderul formaţiunii, Jeremy Corbyn, care a descris acordul aprobat în aceeaşi zi de Bruxelles drept „un eşec deplorabil în negocieri”, informează Reuters.

„Acesta este un acord prost pentru ţară. Este rezultatul unui eşec deplorabil în negocieri care ne lasă în cea mai proastă situaţie. Ne lasă să decidem mai puţin cu privire la viitorul nostru şi pune în pericol locurile de muncă şi nivelul de trai“, a apreciat Corbyn într-un comunicat de presă.

„Din acest motiv, Partidul Laburist se va opune acestui acord în parlament. Vom colabora cu ceilalţi pentru a bloca o ieşire din UE în lipsa unui acord şi pentru a ne asigura că planul alternativ al laburiştilor pentru un acord rezonabil care să unifice ţara va fi pus pe masă”, a insistat el.

Reacţia lui Corbyn a apărut după ce liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică în cadrul unui summit extraordinar acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.

La rândul ei, Arlene Foster, liderul Partidului Democratic Unionist (DUP) din provincia britanică Irlanda de Nord, a ameninţat din nou să rupă alianţa dintre DUP şi Partidul Conservator al premierului britanic Theresa May dacă parlamentul britanic va vota în favoarea acordului privind Brexit-ul.

Recomandările redacției