falcaDe mai bine de o lună de zile preşedintele spunea că unul dintre candidaţii la fotoliul de la Cotroceni este sau a fost ofiţer acoperit.  Atunci a mai zis că va şi proba acest fapt. Timpul a trecut şi ce părea o găselniţă de campanie sau, mai bine zis, o nouă fumigenă a explodat. Luni seara, preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997 şi 2001. Şeful statului a spus că unul dintre candidaţi trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, „îi va rânji în faţă fostul şef”. Băsescu a declarat că Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituţională”, „o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi. „A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez”, a mai anunţat Băsescu.  Premierul Victor Ponta a spus că declaraţiile lui Traian Băsescu sunt „numai minciuni”, şeful Guvernului susţinând că preşedintele este „extrem de tulburat şi frământat” şi că „România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”. Deputatul PNL, Mihăiţă Calimente este preşedintele Comisiei parlamentare de control SIE şi a declarat că va solicita audierea conducerii interimare a SIE în legătură cu acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa lui Teodor Meleşcanu şi a faptului că premierul Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit.
Calimente: „În Parlament circula zvonul despre Ponta de mai bine de un an”
„Pentru că domnul preşedinte a prezentat şi unele documente, pentru că îl încriminează într-un fel sau altul şi pe fostul director al Serviciului şi domnia sa spu­nea că după acest incident nici nu a mai purtat legătura cu serviciul prin intermediul domnului Meleşcanu, ci prin adjuncţii domniei sale, care sunt ofiţeri, vrem să avem o discuţie cu domnul Predoiu, care este în acest moment interimar la conducerea serviciului, să vedem dacă cele afirmate de domnul preşedinte se adeveresc sau nu. Vreau ca săp­tămâna viitoare să clarificăm lucrurile, dar totul este ca să întru­- nim comisia unde sunt trei  parlamentari PSD  şi doi liberali. În altă ordine de idei, informaţia conform căreia  Ponta ar fi fost ofi­ţer acoperit, circula sub formă de zvon de mai bine de un an de zile şi în Parlament”, a spus Calimente.
Măduţa: „Mi-e jenă să comentez ce zice Băsescu”
Deputatul PSD, Flavius Măduţa a spus: „Mi-e jenă să comentez tot ce spune Băsescu. Cred că nu mai trebuie băgat în seamă. De altfel, când te bazezi pe supo­ziţiile unui fost coleg de-al nostru, care cred că are şi alte probleme, pune un mare semn de întrebare asupra întregului demers. Am să dau totuşi un argument că premierul nu putea fi ofiţer acoperit din moment ce a făcut parte din Guvern.”
Falcă: „Victor Ponta este legat de Dan Voiculescu
Gheorghe Falcă, preşedintele ACL Arad a precizat despre acest subiect: „În perioada 2001-2002, România avea câteva condiţii pentru intrarea în NATO. Una dintre ele era ca oamenii din serviciile speciale şi armată angrenaţi în alte relaţii decât cele ale valorilor euroatlantice să fie eliminaţi din sistem. Aşa şi domnul Ponta a fost eliberat în 2001, având posibilitatea de a se înscrie, unde altundeva, de­cât la foştii comunişti, adică la PSD. De aceea, Victor Ponta este legat de Dan Voiculescu şi de aceea acum se explică că acesta l-a şantajat. În concluzie iată de ce Victor Ponta nu poate fi preşedintele României, pentru că nu respectă valorile democraţiei şi pe cele euroatlantice. El este mult mai aproape de cei care l-au finanţat, ruşii şi Lukoil”. Cert este că tensiunea politică s-a încins şi mai mult în aceste ultime zile.  Urmează zile interesante, cel puţin din acest punct de vedere.

Recomandările redacției