În ciuda faptului că au fost respectate întocmai prevederile reglementării tehnice „Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice”, firma de deszăpezire INTECO HOLDING este victima unor noi abuzuri. De data aceasta, un „agent constatator“ din Peregu Mare și-a făcut „treaba“ mai… mare ca oricând, amendând pur și simplu ilegal firma de deszăpezire.

Prevederile legale cuprinse în AND 525 prevăd timpi de acționare, care au fost mai mult decât respectați de către autospecialele de deszăpezire. Nimeni, în mod normal, nu poate să dea amendă, decât în cazul în care au fost depășiți acești timpi, ceea ce nici nu se pune problema în acest caz. Mai mult, procesul verbal întocmit de către polițistul din Peregu Mare este atât de imbecil redactat – nu se înțelege o liniuță de la T, încât ne punem serioase semne de întrebare dacă acest agent constatator are măcar cele opt clase de gimnaziu pe diploma de școală.

Minte lentă, pixul iute

Din procesul verbal, scris cu talpa găștei și plin de greșeli, nu se înțelege nici motivul pentru care firma a fost amendată, dar nici pentru ce sectoare de drum a încasat amenzile. Nici nu știm dacă polițistul este român sau de altă naționalitate, dar în mod cert, dacă ne luăm după scris, numai școala în limba română nu a absolvit-o. Sau cel puțin nu opt clase întregi. Poate conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Arad îl va susține pe domnul polițist din Peregu Mare să își încheie studiile… de bază.

În schimb, cu mâna are destule agilități din moment ce a reușit performanța să încheie numai puțin de trei procese verbale într-un singur minut!

Cosmin Gligor, director în cadrul INTECO HOLDING, ne explică furtunile, nu doar de zăpadă, pe care le are de înfruntat firma pe care o reprezintă în dificilul proces de deszăpezire al drumurilor județene: „În data de 11 ianuarie 2022 am avut ordin de echipare și intrare în bază pentru ora 12.00, la Pecica. Este vorba despre autospeciala care deservea Pecica -Turnu și Pecica – Pereg. Autospeciala a ieșit la ora 10:45, înainte de ordin, pe Pecica -Turnu. Ninsoarea a început la ora 8:30. Pe Pecica -Turnu traseul a durat două ore, după care a încărcat și s-a dus pe Pereg. Acolo deja zăpada era instalată, iar viscolul ducea zăpada pe drum, astfel încât erau formate dune! La ora la care a ajuns autospeciala erau deja -5 grade și zăpada tasată.

Încă o dată vă amintesc: rețeta pe care o avem este ineficientă! În toate bazele și punctele de sprijin în care au fost autospeciale, nu am avut probleme. Ați fost pe teren și ați pus poze doar unde au fost dune. De ce nu pozați drumuri unde au fost autospeciale?

Suntem echipați 73 % din efectiv, dar ni se cere să facem și să lucrăm 100% din obiectiv. Nu e normal să lucreze ATB și acum pentru incompetența lor. Pe numărul de kilometri pe care îi face o autospecială, nu ai cum să dai derapant când pleci, decât după ce te întorci. Exact așa am pățit pe Grăniceri -Sânmartin, tot ordin dat în aceeași zi, tot la aceeași oră, exact la fel e drumul ca și la Pereg.

Un ATB dacă rămâne fără material, fiind mulți kilometri de acoperit, ar trebui să rămână înțepenit, ca nu cumva să vină cei de la Consiliul Județean să facă o poză și să se bucure că ne-au prins că nu dăm cu derapant și «Ura, bucurie mare!»“.

 • Ești praf spune:

  Bai Cotuna , papagal de Palcu . Pai mai mucosule ,dacă acuma scriu ziarele se polițiști te grabesti sa faci “ spectatori “ ? Vai de capul tău . Adică un județ întreg printre care chiar și ziarul pe care îl reprezinți scrieți ca drumurile sunt sau erau înzăpezite , ca nu isi fac treaba firmele , iar acuma hop top, o dam inversa ca așa e porunca . Auzi , dacă as fi in epoca ceaușista , mi-ar place tare mult sa văd cum ați mânca rahat ca așa vi se impune dar fără bani , nu ca și acuma cu bani . Sunteți penibili , voi împreuna cu politicul ați adus țara aici , ați învrăjbit lumea , ați promovat nulitățile . Sper sa va pomenească copiii și nepoții voștri ca ați fost niște inadaptați ahtiati doar după bani și cititori indiferent se consecințe .

 • Alex spune:

  Sa va rupa cu amenzile! Asta e rezolvarea! Pentru cati bani incasati, ar trebuii sa fiti in teren inainte sa atinga zapada asfaltul!

 • Lingaule spune:

  Bai lingaule… Ti-a dat o ciorba sa publici articolul asta?

 • Litoiu spune:

  Rusineeee sa va fie!!! Mai aveți și tupeul sa publicați mizeria asta!!!bravo acestui polițist!! Sper ca toți sa facă cea ce a făcut el cu acești “impostori ai drumurilor”!!!!

 • Adrian Popescu spune:

  Dar Palcu cate clase are?
  L-ati intrebat domnule Adrian Cotuna?
  Intrebati-l daca a invatat intre timp cum se spune corect la chiuloasa?
  Inainte sa formulati articole jignitoare, interesati-va daca si-a facut datoria!
  Iar sluga lui, Gligor, sa trimita echipajele pentru deszapezire, inainte cu cateva ore pe teren si sa ne mai lase cu gargara!
  La cat mai multe amenzi sa primiti…nesimtitilor!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției