Un polițist de frontieră a fost victima unui „complot” pe rețelele sociale, unde a fost postat un video în care acesta pare că ia mită de la persoanele care coboară dintr-un autocar, la Nădlac II. Să nu păcălim pe nimeni, este cunoscut faptul că fenomenul „șpăgii” este răspândit printre polițiștii de frontieră, dar, de această dată, e foarte posibil ca omul să fie nevinovat.

În filmare, polițistul de frontieră pune în buzunar ceea ce primește de la românii care coboară din autocar.

Sindicatul Europol răspunde însă celor care comentează că ceea ce ar pune polițistul în buzunarul de la pantaloni ar fi șpagă, spunând că ceea ce este „dosit” ar fi actele de identitate ale pasagerilor, pe care polițistul avea să le verifice mai târziu.

 „Polițist de frontieră filmat în timp ce lua șpagă. Aceasta a fost știrea care a fost publicată pe o rețea de socializare și preluată de mai multe agenții de presă, fără a exista în prealabil și un punct de vedere al colegilor noștri, ceea ce a dus la o prezentare distorsionată a situației reale. În fapt, videoclipul apărut în spațiul public este de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, din data de 19 decembrie când nu mai puțin de 112.000 persoane au intrat în țară numai prin punctele de trecere ale frontierei cu Ungaria, colegii noștri lucrând la capacitate maximă pe 10 fluxuri plus pe stațiile mobile de control la frontieră, traficul crescând cu aproximativ 250%. Colegul nostru care apare în imaginile video era planificat chiar la stațiile mobile de lucru, iar <<șpăgile>> despre care s-a spus, erau de fapt cărțile de identitate și certificatele digitale ale persoanelor pentru a putea fi verificate cât mai repede, în condițiile în care temperaturile de afară abia depășeau cu puțin 0 grade, polițiștii de frontieră stând ore în șir în asemenea condiții, când uneori nu-și mai pot mișca nici degetele de la mâini din cauza temperaturilor vitrege. Pentru că a îndrăznit să pună actele persoanelor în buzunar, iar apoi să le verifice pe rând, având și o stație mobilă de verificare asupra sa, colegului nostru i s-a pus direct eticheta de <<șpăgar>> sau <<hoț>>. Știm cu toții că știrile negative cu polițiști <<dau bine>> în presă, dar eforturile depuse de colegii noștri polițiști de frontieră în această perioadă nu trebuie răsplătite cu știri false, iar în toată această perioadă când toți românii se pregătesc de vacanță cu ocazia sărbătorilor Nașterii Domnului, colegii noștri sunt la datorie, indiferent de zi sau de condițiile meteo. Noi le dorim acestora misiuni ușoare și fără evenimente, iar ca <<șpagă>> să primească gânduri de bine și mulțumiri pentru că de aproape doi ani de la debutul pandemiei sunt constant în prima linie în slujba cetățenilor”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

Video:

Recomandările redacției