polCei trei agenţi de poliţie arădeni care au fost trimişi în judecată pentru comi­terea unor infracţiuni de corupţie (vorbim aici de fapta de luare de mită) şi care şi-au recunoscut faptele comise au fost condamnaţi, ieri, de judecătorii Tribunalului Arad, fiecare, la peste doi ani de închi­soare cu suspendare.
Angajaţi ai unor posturi de poliţie din Peregul Mare, Şeitin şi Semlac, poliţiştii au fost acuzaţi că luau mită de la şoferii care tranzitau oraşul Pecica şi localităţile limi­trofe acestuia.
Din câte ne declara Diana Dărăban, purtător de cuvânt la Tribunalul Arad, „cele trei persoane condamnate cu suspendare – Gheorghe Barbură (3 ani), Belciu Costel (2,8 ani) şi Bota Arin (2 ani) – au fost puse în libertate”.
Tribunalul Arad „condamnă pe inculpatul Barbură Gheorghe la pedeapsa cea mai grea de trei ani închisoare. Condamnă pe inculpatul Belciug Costel la pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul Boţa Arin la pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare. În baza art. 86 ind. 1 Cod penal suspendă executarea pedepselor aplicate inculpaţilor, sub supravegherea Ser­viciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad. Atrage atenţia inculpaţilor asupra prevederilor art. 86 ind.4 Cod penal.deduce din pedepsele aplicate inculpaţilor, reţinerea din 15.10.2013, şi arestul preventiv începând cu 16.10.2013, la zi. În baza art. 118 lit. e Cod penal, confiscă de la inculpatul Barbură Gheorghe, suma de 55 euro, de la inculpatul Boţa Arin, suma de 50 euro, iar de la inculpatul Belciug Costel, suma de 5 euro. Constată că suma de 200 de euro utilizată de investigatori a fost predată Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. În baza art. 191 Cod procedură penală, obligă inculpaţii să plătească statului câte 1200 lei fiecare, cheltuieli judiciare“.
Problemele lor, însă, nu sunt nici pe departe rezolvate, acuzatorii Statului fiind ferm hotărâţi să urmeze toate căile de atac. „Termenul legal în care putem formula apel la această hotărâre este de zece zile lucrătoare. Vă pot spune, negreşit, că vom face apel”, ne declara prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Aurelian Ursu.
Dacian Don

Recomandările redacției