Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a desfăşurat zilele acestea o acţiune de combatere a evaziunii fiscale în domeniul comerţului şi achiziţiilor intracomunitare de mărfuri. În urma acestei inspecţii, reprezentanţii poliţiei au depistat sute de kilograme de fructe, carne şi bomboane pentru pomul de Crăciun care erau transportate fără documente legale. În zona localităţii Turnu a fost depistată I. Maria de 44 ani din Pecica, care transporta cu o autoutilitară 760 de kilograme de mere, fără documente de provenienţă şi fără a fi autorizată pentru a desfăşura acte comerciale. Tot în această zonă, poliţiştii l-au descoperit pe M. Constantin de 47 ani din judeţul Sibiu, care transporta 200 de kilograme de carne congelată şi 145 de kilograme de bomboane pentru o societate din Sibiu, fără a deţine acte de provenienţă. Şi în localitatea Vărşand au fost găsite două persoane ce transportau ilegal produse alimentare. A. Caliopi de 34 ani, din judeţul Caraş-Severin, respectiv T. Lehel de 48 ani din Sibiu transportau sute de kilograme de bomboane de Crăciun, ciocolată şi produse din carne fără a deţine acte de provenienţă şi fără a îndeplini condiţiile legale de efectuare a actelor de comerţ. Transportatorii au fost sancţionaţi contravenţional de către IPJ Arad cu amenzi în valoare de 9.500 de lei, întreaga cantitate de marfă fiind confiscată.

„Activitatea a făcut parte dintr-o amplă acţiune naţională de verificare a operaţiunilor de achiziţie şi import a produselor din carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale. Aceasta s-a derulat în principalele centre comerciale en-gross din judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, în portul Constanţa, dar şi în punctele de trecere a frontierei.  Transporturile din aceste categorii de produse au fost monitorizate prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigare a fraudelor şi poliţie rutieră. Aproape 2.000 de organe de poliţie au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare cu produse alimentare şi obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon)”, se arată într-un comunicat de presă eliberat de Poliţia Română.

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

(Ştefana Stoica)marfa confiscata

Recomandările redacției