Poliţiştii arădeni au constatat zeci de infracţiuni şi au dat peste o mie de amenzi în cadrul acţiunii Blocada

0
392

Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in BucurestiPoliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.
În ultima săptămână, polițiștii aradeni au constatat 36 de infracțiuni și au aplicat 1016 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 430.000 de lei.
„În perioada 06 – 12 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii aradeni au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere afrontierei. Astfel, la nivelul județului Arad, au acționat 376 de poliţişti, dintre care 184 de la ordine publică, 147 de la rutieră, 26 de la investigaţii criminale, 7 specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase”, ne informa insp. Lorena Pîrvulescu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
În urma a 42 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 36 de infracţiuni, dintre care 11 – de natură judiciară, 15 – la regimul circulaţiei rutiere, şapte – la regimul armelor şi muniţiilor şi trei la alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 24 au fost constatate în flagrant delict. Poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care avea emis pe numele său mandat de executare a pedepsei închisorii.
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii arădeni au aplicat 877 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care una pentru consum de alcool, 843 pentru depăşirea vitezei legale şi 33 pentru nerespectarea normelor legale privind efectuarea manevrei de depăşire.
Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 20.284 de lei, au reţinut 51 de permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool, 12 pentru viteză excesivă şi au retras, totodată, 20 certificate de înmatriculare.
Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.