sigPoliţiştii arădeni au desfăşurat, în cursul lunii decembrie, activităţi preventive în cadrul campaniei „Sărbători în siguranţă!”, care au avut ca scop di­minuarea condiţiilor favorizante a infracţiunilor de furt din locuinţă şi din autoturisme, de tâlhărie, precum şi a altor fapte antisociale.
„În perioada de dinaintea Sărbătorilor de Iarnă, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de proximitate, au desfăşurat mai multe acţiuni, în zonele cu afluenţă mare de cetăţeni, oferindu-le arădenilor sfaturi preventive şi pliante conţinând mesajul campaniei, cât şi recomandările prezentate, pentru a nu cădea victimă infracţiunilor. Materialele distribuite au fost realizate cu sprijinul Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică Arad”, ne infor­mează comisar Camelia Tuduce, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Pentru ca petrecerea Sărbătorilor de Iarnă să fie liniştită şi fericită, I.P.J. Arad recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate; să nu ia asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi; să folosească pentru cumpărături cardul; când sunt împinşi în aglomeraţie să verifice imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunt victimele unui hoţ.
„În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte: rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa; spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile; închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamu­rile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie”, mai precizează Poliţia.
Dacian Don

Recomandările redacției