Polițiștii arădeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pe șoselele din județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Conducătorii de vehicule au fost testați cu aparatele alcooltest și DrugTest, totodată fiind sancționate depășirile de viteză și orice alte abateri constatate.

Astfel, un bărbat de 39 de ani, din Arăneag, a fost depistat pe o stradă din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibație alcoolică de 0,72 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Verificările ulterioare au relevat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu o valoare de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistată, pe D.J. 682, în Sânleani, o femeie de 31 de ani, din localitate, care ar fi condus un autorism implicat într-un eveniment rutier, fără victime.

Conform procedurii, în toate cauzele a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Fără permis de conducere și cu îmbibație alcoolică de 0,33 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, în seara zilei de 11 septembrie a.c., un septuagenar din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709/J, dinspre Iratoșu spre municipiu.

Au mai fost depistați în trafic, în timp ce conduceau fără a avea dreptul: în Arad, pe bd. Niculae Titulescu, un tânăr de 29 de ani, și în localitatea Agrișu Mare, un tânăr de 17 ani, din Târnova, care conducea un autoturism neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

În zona unei bălți de pescuit de pe raza orașului Curtici, a fost depistat un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din localitate, în posesia căruia a fost găsită o substanță susceptibilă a fi cannabis. Substanța a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad. 

În cadrul acțiunilor din week-end, au fost aplicate peste 400 de sacțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 185.000 de lei. Dintre acestea, 57 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru consum de alcool (până la valoarea de 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat în alcooltest). Au fost reținute 46 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare”, a declarat agent șef de poliție, Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Acțiunile polițiștilor arădeni pe șoselele din județ se desfășoară zilnic. Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte legislația rutieră, pentru a preveni producerea de accidente rutiere cu consecințe grave.

Recomandările redacției