Polițiștii arădeni i-au învățat pe cei mici cum să circule corect cu bicicleta

0
508

Polițiștii Rutieri împreună cu cei ai Compartimentului de Informare și Relații Publice au fost prezenți în această dimineață în intervalul orar 10.00-12.00 în Parcul Copiilor din municipiul Arad, la  activitatea prilejuită de Zilele Aradului respectiv Competiția Sportivă ,,Bicicliștii iscusiți ” dedicată copiilor.

Activitatea polițiștilor a avut un scop preventiv-educativ, aceștia explicându-le atât copiilor cât și părinților principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice, semnificaţia indicatoarelor rutiere precum şi echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor, echipamentul necesar pentru protecţia personală dar și regulile privind traversarea drumului public.

De asemenea, polițiștii au împărțit pliante și broșuri cu cele mai bune sfaturi privind siguranța rutieră.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, polițiștii arădeni recomandă celor mici:

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, etc.)!

– După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

– Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

– Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri.

– În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.

ATENŢIE! Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile de Poliţie, Salvare sau Pompieri, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.