Polițiștii arădeni, implicați într-o operațiune de amploare de destructurare a unei rețele de trafic de migranți

0
5731

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de cinci inculpați și măsura controlului judiciar față de alți șase inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și spălare de bani.

În perioada ianuarie 2020 – mai 2021, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat ce avea drept obiectiv călăuzirea unor grupuri de migranți, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.
Liderii grupării colaborau cu diverși cetățeni sârbi de la care obțineau date cu privire la grupurile de migranți, dar și plata pentru transportul și călăuzirea acestora în vederea trecerii frauduloase pe teritoriile unor state membre ale Uniunii Europene.
La data de 04.08.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate cinci grame de substanțe vegetale, 10 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.
În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți vor fi prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad și SCCO Caraș-Severin, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, al polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.