Deoarece fiecare sărbătoare vine la rândul ei cu o mulțime de evenimente, unele mai neplăcute, polițiștii arădeni vor fi la datorie și de Sărbătoarea Sf. Maria. Aceștia vor acționa pentru prevenirea eveniementelor care ar putea perturba ordinea și liniștea publică în acestă perioadă.
Fiecare zi a acestei sărbători va fii împânzită de o mulțime de polițiști aflăți la datorie, mai exact, în perioada 15 -18 august 2019, mai mult de 100 de polițiști se vor afla în stradă, suplimentar față de efectivele zilnice. Dintre aceștia, 75 de polițiști provin din structurile de ordine publică, 10 din structurile de poliție rutieră, iar aproximativ 15 provin din alte structuri ale I.P.J. Arad (proximitate, investigații criminale, luptători S.A.S. etc).
Polițiștii vor fi prezenți în principal în zonele lăcașurilor de cult și a locațiilor unde se organizează manifestări culturale, în zonele de agrement, tabere școlare și centre comerciale, atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru prevenirea faptelor antisociale. Pe lângă, ei vor încerca să fluidizeze traficul și să prevină accidentele rutiere.
Aceștia sunt în colaborare directă de mai bine de 10 ani cu polițiștii aflați în localitățile de graniță ale României. În aceste zile, mai multe secții de poliție vor colabora pentru a reuși să facă față aglomerației și anume, pe lângă polițiștii arădeni vor mai fii și polițiștii din Lipova, și cei de la Căpitănia de poliție Békés, aflați în serviciu de patrulare la Radna, în timp ce polițiști de la IPJ Arad sunt pe raza județului Békés

Recomandare polițiștilor:
• Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!
• Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!
• Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!
• Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!
• Achiziționați produse alimentare doar de la distrubuitori autorizați și din locuri special amenajate, pentru a nu vă pune în pericol sănătatea!
• Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!
• Dacă alegeți să vă petreceți timpul în aer liber, nu uitați că focul poate fi aprins doar în locuri special amenajate!
• Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră!
• Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor!
• Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
• Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!

Recomandările redacției