Polițiștii arădeni vor putea intra în locuințe fără acord, dacă un animal se află în pericol

0
601

Din cauza înmulţirii cazurilor de violenţă asupra animalelor şi în judeţul Arad, recent au apărut noi reglementări pentru protejarea acestora, dar şi pentru pedepsirea persoanelor ce recurg la asemenea de acte de cruzime. Astfel,  din acest an, poliţiştii din cadrul Poliţiei Animalelor Arad, vor putea intra în locuințe fără mandat, dacă au informații potrivit cărora un animal se află în pericol.

Potrivit noilor reglementări, polițistul poate prelua animalul şi să-l plaseze la un adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia. De asemenea, polițiștilor  li se dă dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal în situație de pericol. O altă noutate, este aceea că acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate, fără consimțământul persoanelor care dețin animalul.

Cazurile în care poate interveni Poliția Animalelor sunt și atunci când  animalul  care a fost rănit sau schingiuit, a fost implicat în lupte între animale sau cu animale, a fost folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale, a fost expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute sau a fost lăsat fără supraveghere pe căile de circulație publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.