Alcoolemia la volan este tot mai des întâlnită pe drumurile publice. Acest tip de infracţiune rutieră pe lângă faptul că se pedepseşte penal, îi poate costa şi viaţa pe cel care o săvârșește, iar totodată poate provoca accidente grave. Încălcarea prevederilor legale şi conducerea fără permis sunt aproape la ordinea zilei, iar şi acest fapt se sancţionează penal de către poliţia rutieră.
Polițiștii arădeni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.
Astfel, a fost depistat pe strada Poetului din municipiu, un bărbat de 49 de ani, din Pleșcuța, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. Tes­tarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
De asemenea cu o alcoolemie de 0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat un tânăr de 21 de ani, din Gurahonț, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, pe raza localității Avram Iancu, fără a deține permis de conducere.
Conform procedurii, în ambele cauze au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Pe strada Oituz, din municipiu, un tânăr de 17 ani, din Arad, a fost depistat în trafic de polițiștii Biroului Rutier, în timp ce conducea un autoturism având valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată din luna august a.c.
Un tânăr de 19 ani, din Arad, a fost depistat în noaptea de 18/19 octombrie a.c, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat. Au mai fost depistați în timp ce conduceau fără permis: un bărbat de 29 de ani, din Păuliș, pe raza aceleași localități; un bărbat de 39 de ani, din Măderat, pe Calea Radnei; un bărbat de 53 de ani, din Pâncota, pe raza aceleași localități și cu autotuturism neîn­- matriculat și un bărbat de 27 de ani, din Șepreuș, pe raza aceleași localități, având expirată polița de asigurare și inspecția tehnică periodică ale autoturismului.
Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare penale de către poliţia rutieră.
Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției