tigariPeste 75.000 de ţigarete de contrabandă au fost găsite în urma unor perche­ziţii domiciliare, efectuate de poliţişti, în Zimand Cuz şi Zărand. Un bărbat a fost reţinut şi o femeie este cercetată în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
În cursul zilei de azi, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, două percheziţii domiciliare, la imobile situa­te în localitatea Zimand Cuz, judeţul Arad, ambele proprietatea unui bărbat de 44 de ani, suspectat că depozitează ţigări provenite din contrabandă. Poliţiştii au găsit în cele două locuinţe, 73.200 de fire de ţigarete netimbrate, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 35.000 de lei, pentru care cel în cauză nu a putut justifica provenienţa.
„Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonan­ţă, urmând să fie pre­zentat Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preven­tivă, sub aspectul să­vâr- şirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile în cantităţi peste limita le­gală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.
De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. trei de Poliţie Rurală Chişineu-Criş, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Chişineu-Criş, au efectuat o percheziţie domiciliară  la  locuinţa unei fe­mei de 54 de ani, din loca- ­litatea Zărand, unde au fost găsite 2.440 de ţigarete netimbrate, provenite din contrabandă şi destinate co­- mer­cializării.
Femeia este cercetată de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, ţigările fiind ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii continuă cercetările.
(C.G.)

Recomandările redacției