perchezitiiSăptămâna a continuat la Arad cu o nouă serie de descinderi. De această dată au fost vizaţi membrii unei grupări care se ocupă cu înşelăciuni cu maşini de lux. De fapt, suspecţii cumpărau autoturisme în leasing, care, în final, nu mai erau achitate, ci vândute în străinătate.
În total, zece perchezitii au avut loc în Arad şi Timiş, iar alte zeci în Bucu­reşti, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu acasă la mai mulţi membri ai filierei.
Potrivit anchetatorilor, aceştia cum­părau autoturismele încheind contracte de leasing. Achitau prima rată, apoi  scoteau maşinile din ţară şi le duceau în străinătate unde erau vândute la preţ întreg.
În plus, se pare că membrii reţelei falsificau cărţile de identitate ale autoturismelor.
Gruparea cumpăra în leasing maşini destul de scumpe, care costau aproximativ 20.000 de euro bucata.
„Vizate au fost locuinţele mem­brilor unei grupări infracţionale suspectaţi de comiterea de înşelăciuni cu consecinţe deosebite, în dauna unor societăţi comerciale de leasing. Aceştia sunt suspectaţi că, în peri­oada februarie 2012 – iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au indus în eroare mai multe socie­tăţi de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule. Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transpor­- tate ime­diat după tranzacţionare în Germania, fiind valorificate, cu ajutorul unor cărţi de indentitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre U.E.”, au precizat anchetatorii.
Prejudiciul este de 350.000 de euro şi două milioane de lei, iar 29 de persoane sunt vizate, pe numele lor fiind emise mandate de aducere. Acestea vor fi audiate de procurorii din Vâlcea.
Dosarul a fost instrumentat de Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR şi de către SRI.

Recomandările redacției