perchezitiiPoliţiştii arădeni au efectuat percheziţii la persoane suspectate că descărcau şi puneau la dispoziţia altora filme, muzică şi jocuri protejate de legea dreptului de autor.
Ofiţerii  Serviciului de Investigare Fraude din cadrul IPJ Arad au efectuat, miercuri, percheziţii domiciliare la două persoane suspectate că, prin intermediul unor programe de tip „file sharing”,  descărcau şi puneau la dispoziţia altor persoane filme, muzică, jocuri protejate de legea dreptului de autor.
În cadrul celor două percheziţii efectuate, la domiciliile celor două persoane, în municipiul Arad, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, trei hard-diskuri, două calculatoare portabile tip laptop conţinând filme, muzică, jocuri şi programe de calculator reproduse în mod neauto­rizat.
Au mai fost ridicate, un număr de 121 CD-uri care nu prezentau hologramă de securitate fiind susceptibile a fi marfă piratatată. „Cercetă­- rile sunt continuate sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de punerea la dispoziţia publicului prin internet fără consimţământul titula­rului a operelor şi produselor pur­- tătoare de drepturi de autor şi conexe, fapte prevăzute  şi pedepsite de Legea 8/1996”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
(C.G.)

Recomandările redacției