urmaritPoliţiştii arădeni au depistat ieri, un bărbat, urmărit naţional, care se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani de închisoare pentru săvârşi­rea unor infracţiuni de înşelăciune. Acesta s-a ascuns, timp de aproape cinci ani, într-un apartament.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în cursul acestei zile, pe raza Cartierului Micălaca, a fost depistat Ioan Doru Miclea, în vârstă de 57 de ani, din Arad. Bărbatul era urmărit naţional, pe numele acestuia fiind emise patru mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, prin metoda emiterii de file CEC, fără acoperire. „Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 14 ani de închisoare, două pedepse cu executarea a câte zece ani de închisoare, respectiv o pedeapsă de cinci ani de închisoare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Conform legis­laţiei în vigoare, Ioan Miclea va executa pedeapsa cea mai mare, res­pec­- tiv cea de 14 ani de închisoare. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Arad.
Poliţiştii au mai depistat un urmărit general, care s-a sustras de la executarea pedepsei cu închisoarea. Poliţiştii Secţiei nr. opt de Poliţie Rurală Săvârşin l-au depistat ieri, pe Gheorghe Mario Codruț Rusu, de 24 ani din Săvârșin. Bărbatul era urmărit naţional, pe numele său, fiind emis de către Judecătoria Lipova, un mandat de executarea a pedepsei închisorii pentru săvârșirea de infracțiuni silvice.
Claudia Gavra

Recomandările redacției