În această dimineață, în intervalul orar 06:00-14:00, poliţiştii Serviciului Rutier Arad au desfăşurat o acţiune în cascadă împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Bihor, pe D.N.79, tronsonul de drum Arad-Oradea, fiind una dintre zonele cu risc de accidente ridicat.
Polițiștii arădeni au acționat cu cinci echipaje dotate cu aparate radar în cele mai importante localități de pe acest tronson de drum respectiv Zimand Cuz, Zimandul Nou, Simand, Chișineu-Criș și Zerind.

Principalele obiective vizate au fost :

-reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere în rândul participanților la trafic
-întărirea climatului de disciplină rutieră
-combaterea nerespectării normelor privind traversarea drumului public de către pietoni.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 52 sancțiuni contravenționale în valoare totală de de 14.200 de lei, în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind reținute două permise de conducere pentru viteză excesivă și două certificate de înmatriculare.

Totodată în cadrul activității au fost distribuite insigne, pixuri, ursuleți , brelocuri dar și broșuri cu recomandări privind siguranța în trafic pentru a prevenii accidentele rutiere, parte a Campaniei Naționale de Educație Rutieră a IGPR în cadrul proiectului „Educație rutieră-Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. Această campanie se adresează tuturor utilizatorilor de drum: conducători auto, pietoni, călători, bicicliști, pasageri, și motocicliști în cadrul căreia le sunt prezentate beneficiile siguranței rutiere.

Recomandările redacției