tigariPoliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări.
Cu această ocazie, poliţiştii au procedat la oprirea în trafic, pe raza localităţii Pâncota, a unui autoturism marca Audi, condus de Grigore E., de 32 ani, despre care existau indicii că transportă ţigări a căror provenienţă nu poate fi justificată.
În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului au fost găsite 40.000 de fire de țigarete marca Jin Ling, netimbrate. „Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta, urmând să fie prezentat magistra­ţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Arad, Ovidiu Liber. De asemenea, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de aproximativ 16.000 de lei, fiind ridicată în vederea confiscării.

Recomandările redacției