furtPoliţiştii cercetează în aceste zile mai mulţe persoane suspectate de comiterea a două furturi din clădiri dezafectate, ambele situate în comuna Vladimirescu.
În primul caz, poliţiştii au stabilit că, în perioada 25 decembrie 2013 – 7 ia­nuarie a.c., Ţ. E., de 19 ani, M.G., de 18 ani şi D.P., de 18 ani,  au pătruns, prin escaladarea unui geam în interiorul unui imobil nelocuit, de unde au sustras calorifere, ţevi de la instalaţia de încălzire, fire de la instalaţia electrică şi alte bunuri metalice, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 44.000 lei.
Tot pentru furt este cercetat şi M.P., care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să sustragă mai multe componente metalice, din incinta unei clădiri, aparţinând morii de cereale din Vladimirescu. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 26 decembrie 2013 – 8 ianuarie a.c., bărbatul a mai pătruns, în repe­tate rânduri, în incinta aceleiaşi clădirii, prin spargerea unor geamuri şi ruperea unor lacăte, de unde a sustras mai multe componente metalice feroase şi neferoase, de la utilaje, agregate şi instalaţii electrice”, ne declară Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
În primul caz, tinerii sunt cercetaţi pentru furt calificat, iar în cel de-al doilea pentru furt calificat în formă continuată.
(D.D.)

Recomandările redacției