urmaritDoi urmăriţi internaţional au fost reţinuţi de către poliţiştii arădeni. Primul era căutat de către autorităţile americane pentru săvârşirea de fraude bancare. Acesta a furat 180.000 de dolari de pe mai multe carduri fiind acuzat totodată şi de furt de identitate în formă agravată, pe teritoriul SUA.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au depistat, pe raza localităţii Pecica, pe Gheorghe Nuţu Cîrpaci, în vârstă de 42 de ani. „Bărbatul era urmărit internațional de către autoritățile americane pentru săvârşirea unor infracţiuni de conspi­ra- ţie în vederea săvârşirii infracţiunii de fraudă bancară, fraudă bancară şi furt de identitate în formă agravată”, a declarat purtătorarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Preju­diciul produs prin săvârşirea acestor infracţiuni, cu carduri bancare este de 180.000 de dolari. Bărbatul reţinut va fi prezentat magistraţilor Parchetului Curţii de Apel Timişoara în vederea efectuării procedurilor de extră­- dare.
Cel de al doilea individ a fost prins de poliţiştii arădeni în colaborare cu Interpolul. Este vorba despre un ita­lian găsit în municipiu, care fusese dat în urmărire pentru omor, tentativă de omor şi aderare grup infracţional organizat.
„Poliţiştii arădeni au depistat şi reţinut un cetăţean italian, urmărit internaţional pentru săvâr­şirea, pe teritoriul Italiei, a infrac­- ţiunilor de omor, tentativă de omor şi aderare grup infracţional organizat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Jude­- ţean Arad, Camelia Tuduce. Francesco R., în vârstă de 37 de ani, a fost depistat de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I., pe raza muni­cipiului Arad.
Bărbatul locuia în judeţul Timiş şi se legitima cu documente de identitate false. Pe numele lui, autorităţile italiene au emis un mandat european şi internaţional de urmărire, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă de omor şi aderare grup infracţional organizat, fapte comise în Italia. Bărbatul a fost reţinut, urmând a fi prezentat magistraţilor Parchetului Curţii de Apel Timişoara, în vederea efectuării procedurilor de extrădare.
Claudia Gavra

Recomandările redacției