arma 3Două arme de vânătoare semiautomate şi muniţia aferentă, deţinute ilegal, au fost descoperite, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii arădeni, în localitatea Caporal Alexa.
Purtătorul de cuvânt al Inspectora­tului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber, ne informează că „angajaţi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul I.P.J. Arad, în baza autorizaţiilor emise de ma­gistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au efectuat două percheziţii la locuinţele unui bărbat, de 31 de ani, suspectat de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma per­- cheziţiilor, colegii mei au găsit, la unul dintre imobile, două arme de vânătoare semiautomate, ambele calibru 12/1 mm, şi 53 de cartuşe de vânătoare cu alice, calibru 12 mm, cu capsele nepercutate”.
Verificările efectuate de poliţişti au stabilit faptul că armele ar fi fost achiziţionate de cel în cauză din străinătate şi introduse ilegal pe teritoriul României, în cursul lunii decembrie a anului 2012, întreg „arsenalul” fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.
„În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I.”, mai precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
(D.D.)

Recomandările redacției