focMisiune deloc uşoară pentru poli­ţiştii arădeni, care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost nevoiţi să tragă focuri de armă pentru reţi­nerea a trei tineri prinşi în flagrant la furat de combustibil. Asupra lor s-au găsit furtunuri pentru scoaterea motorinei din rezervor şi canistre, ceea ce conduce la ideea că nu sunt străini de astfel de fapte.
„În urma unei acțiuni organizate pentru combaterea furturilor de combustibil din autocamioane, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală şi cei ai Biroului Autostrăzi Arad, au prins, în flagrant, într-o parcare din apropierea comunei Şagu, pe T. Ionel, de 33 de ani, B. Viorel, de 23 de ani și T. Cătălin, de 21 ani, toți din localitatea Orțișoara, judeţul Timiș. Cei trei sustrăgeau motorină dintr-un autotren marca Volvo, în momentul intervenţiei poliţiştilor aceştia reuşind să sustragă cantitatea de 60 de litri de motorină”, ne-a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Deşi au fost somaţi în mod regulamentar de către poliţişti să se predea, cei trei suspecţi au încercat să fugă, moment în care poliţiştii au fost nevoit să folosesacă armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri în plan vertical. „Nicio persoană nu a fost rănită. Cercetările continuă, cu tinerii aflaţi în stare de reţinere, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora. În cursul zilei de mâine (astăzi, n.r) vor fi prezentaţi Parchetului, cu propu­nere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, ne-a mai declarat subcomi­sar Camelia Tuduce.
Dacian Don

Recomandările redacției