Polițiștii au verificat 216 localuri și hoteluri și au aplicat 144 de sancțiuni

0
380

Polițiștii arădeni continuă zilnic să patruleze pe străzile din municipiu pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de protecție. Tot ei recomandă cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Marți, 27 octombrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 216 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 76 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 27.500 de lei, dintre care 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, de polițiștii locali. Toate sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de siguranță.

Pentru a evita amenzile, trebuie respectate toate normele de protecție pentru răspândirea virusului SARS-COV-2 din momentul în care ieșim din casă. 

Alexandra Bruțiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.