transportAu fost zile grele pentru transportatori. Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri arădeni au aplicat peste 300  de sancţiuni în domeniul transportului public de persoane. Oamenii legii consideră siguranţa pasagerilor primordială, aşa că au făcut verificări în detaliu.
„Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Rutiere a coordonat o acţiune la nivel naţional care viza transportul pu­blic de persoane. În cadrul acţiunii au fost monitorizate rutele şi  tra­seele folosite de transportatorii publici şi au fost verificate 192 de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane printre care autocare, autobuze şi micro­buze”, au precizat poliţiştii.
La final, poliţiştii  arădeni au aplicat 324 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru nereguli cu privire la  nerespectarea numărului de pasageri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculelor.
De asemenea, trei şoferi s-au ales cu sancţiuni pentru expirarea inspec­ţiei tehnice periodice.
Mai mult, au fost reţinute două permise de conducere şi au fost retrase 11 de certificate de înmatriculare. Valoarea amenzilor a fost de 63.000 de lei.

Recomandările redacției