deseuriPoliţiştii cercetează un cetăţean ger­­man care nu a eliminat total deşeurile periculoase pe care le deţinea. Marţi, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune împreună cu inspectori fitosa­nitari din cadrul Direcţiei pentru Agri­cultură – Unitatea Fitosanitara Arad şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad. Cu această ocazie a fost identificat F. M., de 37 ani, cetăţean german, care în calitate de administrator al unei societăţi co­mer­ciale din judeţul Arad, nu a luat măsuri de eliminare totală a deşeurilor periculoase.
În fapt, într-o magazie destinată depozitării produselor de protecţie a plantelor, din incinta punctului de lucru al societăţii, poliţiştii au găsit cantitatea de 60 kilograme de diferite produse fitosanitare cu termenul de valabilitate expirat.
Pe numele administratorului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, întreaga cantitate de produse fiind indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor.

Recomandările redacției