Polițiștii de frontieră arădeni vor avea autospeciale cu termoviziune

0
413

Noi dotări pentru Poliția de Frontieră au fost discutate în ședința de Guvern – șalupe de intervenție și autospeciale cu termoviziune. Pe agenda de joi a Guvernului se află o hotărâre ce vizează achiziția a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune. Valoarea totală de investiției este de peste 51 de milioane de lei, conform Notei de fundamentare. Guvernul va analiza și  o altă hotărâre ce vizează achiziția a cinci șalupe de intervenție.

Cele 49 de echipamente ar urma să fie distribuite în municipiul București și în județele: Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Bihor și Arad.

Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului național aferent Fondului pentru securitate internă și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, se arată în Nota de fundamentare.

Potrivit sursei menționate anterior, în acest moment, la nivelul PFR, se înregistrează un deficit de 271 de autospeciale cu termoviziune, față de prevederile normelor de înzestrare în vigoare.

Achiziționarea autospecialelor de supraveghere cu termoviziune aduce un aport semnificativ în munca operativă de supraveghere a frontierei externe, dar și creează condițiile favorabile prevenirii trecerilor ilegale a frontierei terestre”, se mai arată în Nota de fundamentare.

Tot joi, Guvernul analizează și o altă hotărâre ce vizează achiziția a cinci șalupe de intervenție, care vor intra în dotarea Poliției de Frontieră. Conform Notei de fundamentare a acestei hotărâri, valoarea totală a investiției este de peste 41.5 milioane de lei.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.